Home » Podcast » De formule voor Eetbui Vrij Leven

De formule voor Eetbui Vrij Leven

door | 14 dec, 2022 | Eetbui vrije mindset, Podcast

 Hoe kun je jouw eetbuien onder controle krijgen?

Waarom kom ik niet van mijn eetbuien af? Wat is de oorzaak van mijn eetbuien? Hoe komt het dat tips tegen eetbuien niet werken? En de belangrijkste vraag: Wat is er nodig om mijn onder controle te krijgen?

Dat is waar deze podcast over gaat:

LUISTER VIA: APPLE PODCASTS | SPOTIFY | SOUNDCLAUDWat is er nodig om eetbuien onder controle te krijgen?

Waarom tips tegen eetbuien niet werken en wat er wel nodig is om je eetbuien te stoppen leg ik je uit in dit hoofdstuk uit mijn boek over eetbuien: Het Geheim van Eetbui Vrij leven. 

De grootste fout die je maakt…

In het artikel -Eetbuien stoppenDe grootste fout (die 99% van emotie-eters maakt) – leg ik uit waarom het zo lastig is om van je eetbuien af te komen. In deze Eetbui Vrij Levensles ga ik je vertellen wat je wél kunt doen om je eetbuien onder controle te krijgen, ik ga je leren over Het Geheim van Eetbui Vrij Leven. 

Voordat ik je de Eetbui Vrij Leven Formule leer en de details voor elke stap uiteenzet, vraag je je misschien af ​​waarom ik die met zoveel toewijding doe en hoe ik achter de formule voor een Eetbui Vrij Leven ben gekomen. Laat me je dat vertellen, zodat je kunt begrijpen waar ik vandaan kom.

Mijn emotie-eten begon toen ik een jaar of 9 was. Ik werd heel erg gepest en ik ging elke dag met angst naar school. Ik weet niet of jij je kunt voorstellen hoe dat is, maar voor mij voelde het echt traumatisch. Mijn ouders waren erg fanatiek bezig met gezondheid, dus ik had geen toegang tot snoep en koek, maar op een gegeven moment ontdekte ik dat de knoop in mijn maag minder werd als ik heel veel zonnebloempitten at. Daarom had ik altijd mijn zakken vol met zonnebloempitten zodat ik kon eten als weer bang was.

 

Ik was op dat moment niet bezig met afvallen, dat kwam pas toen ik een jaar of 11 was en ik vrouwelijke vormen begon te krijgen. Ik was 1 van de eerste meisjes in mijn klas en ik wilde niet opvallen, dus ik probeerde krampachtig minder te eten. De honger die ik daardoor kreeg resulteerde in nog grotere eetbuien.

 

Toen ik ouder werd en wat geld ging verdienen, werden mijn eetbuien steeds groter en ook mijn diëten steeds extremer.

 

Ik heb echt elk dieet gevolgd dat je je maar kunt voorstellen en mijn gewicht schommelde tussen de 62 kg en de 90 kg. Ik had altijd een hele reeks aan kledingmaten in mijn kast, voor het geval dat ik weer zou gaan afvallen, of zou gaan aankomen.

Ik heb met diëtisten en personal trainers gewerkt en talloze coaches en therapeuten gehad.

Niets hielp mij echter om blijvend mijn eetbuien te doorbreken.

 

Ik bleef maar vastzitten in mijn vreet-dieetpatroon. Even ging het weer goed, maar ik viel altijd weer terug. Dat veranderde allemaal toen ik me als psycholoog, op eigen houtje, ging verdiepen in de onderliggende oorzaak die voor emotie-eten zorgt. Ik realiseerde me dat diëten voor mij niet de oplossing was en ik ging onderzoeken wat nou eigenlijk de reden was dat ik zo’n last had van eetbuien.

 

Na meer dan 15 jaar onderzoek kwam ik tot de conclusie dat er 3 verschillende factoren zijn die voor eetbuien zorgen, en dat je al die factoren individueel moet aanpakken als je van je eetbuien af wilt komen.

 

Als je continu moet vechten tegen je cravings naar eten, zal dit dienen als een geweldige hulpbron om die frustratie weg te nemen en je te helpen rust te vinden.

 

Misschien ben je iemand voor wie 1-tje nooit genoeg is en wil je leren hoe jij je bodendrift onder controle kunt houden, of misschien ben je iemand die last heeft van suikerverslaving en voel je je soms net een junkie. Hoe dan ook, je bent op de juiste plek, want na deze les weet je wat je daaraan kunt doen.

 

De formule voor een leven zonder eetbuien

Het besluit dat je gaat stoppen met diëten betekent natuurlijk niet dat meteen al je problemen zijn opgelost. Het betekent ook niet dat je nooit meer gedachten zult hebben over afvallen en over diëten.

Oude gewoontes (ook denkgewoontes) zijn lastig om af te leren, dat gaat je tijd en aandacht kosten. Waarschijnlijk zal je de komende maanden nog regelmatig de ‘morgen’ gedachte hebben. 


(Misschien heb je zelfs bedacht ~dit boek gaat mij helpen om mijn eetbuien onder controle te krijgen en ik ga echt beginnen met goed eten als ik dit boek uit heb, dus nu mag het nog~ en zit je tijdens het lezen van dit boek een zak chips of een bak ijs weg te werken.) 


Het betekent wel dat als je voor jezelf besluit ~ik ga nooit meer op dieet~ je al je gedachten over diëten kunt gaan zien voor wat ze zijn: Een teken.

Niet een teken dat je moet afvallen, maar een teken dat er iets speelt. Een teken dat er iets is wat jou raakt. Een teken dat er iets is wat je moet oplossen. 

Maar als je niet meer gaat diëten, wat kun je dan wel doen om van je eetbuien af te komen en het lichaam en de levensstijl te creëren die je wenst?

Wat je kunt doen is leven volgens de Eetbui Vrij Leven Formule.

De Eetbui Vrij Leven Formule

Als je echt Eetbui Vrij wilt leven dan is er meer nodig dan het focussen op je voeding. Eetbui Vrij Leven bestaat uit 3 factoren: Eetbui Vrij Denken, Eetbui Vrij Voelen én Eetbui Vrij Eten. 

Eetbui Vrij Denken

Eetbui Vrij Denken doe je pas als je niet meer continu met eten bezig bent. Je denkt alleen maar aan eten op het moment dat je honger hebt. Als jij niet meer bezig bent met goed of fout eten, met eettijden, met calorieën tellen, dan ben je echt in je denken ‘Eetbui Vrij’.

Eetbui Vrij Voelen

Emotie-eten heet natuurlijk niet voor niets emotie-eten. Er zijn miljoenen mensen die eten als ze zich gestrest, eenzaam, onzeker, verveeld, geïrriteerd, gekwetst, niet goed genoeg of overweldigd voelen. Eetbui Vrij Voelen gaat over hoe goed jij bent in het reguleren van je stemming en van je eigen emoties. Hoe lang blijft een negatieve emotie bij jou sudderen? Als je een keer geen complimentje krijgt, terwijl je heel erg hard je best hebt gedaan, kun je dat dan loslaten, of blijf je uren het gemis van waardering voelen? Dan is de kans groot dat je gaat eten om je gevoelens weg te drukken. Als jij in staat bent om te erkennen dat je je gekwetst voelt, het daarna los te laten en weer zelfliefde te voelen, dan ben je echt in je voelen Eetbui Vrij. 

Eetbui Vrij Eten

Eetbui Vrij Eten gaat over hoe gezond jij gemiddeld genomen eet. Er is voeding die je energie vermindert en je eetverslaving versterkt, en er is voeding die je meer energie geeft en je behoefte aan suikers en vetten doet afnemen. Als jij iemand bent die over een hele week veel suikers en vetten eet, dan kan het zijn dat je eetpatroon in zichzelf je eetbuien versterkt en dat er chemische tekorten zijn in je brein waardoor je alleen maar meer behoefte hebt aan suikers en vetten. Als je iemand bent die vooral onbewerkt voedsel eet met veel groenten, fruit en plantaardige producten, dan voed je jezelf en eet jij Eetbui Vrij.

 

Waarom is diëten niet de oplossing tegen eetbuien?

Ik heb echt al zoveel geprobeerd, maar het lukt me niet om het vol te houden.” En “Afvallen is niet het probleem. Het gewicht eraf houden, daar gaat het mis”, hoor ik keer op keer van cliënten. Heel herkenbaar, want zo voelde ik mij ook in de 20 jaar dat ik zelf last had van mijn vreet-dieetpatroon. Elke dieet waar ik over hoorde bracht mij weer een sprankje hoop. Misschien was dit dan de oplossing? Keer op keer probeerde ik weer iets nieuws en op een gegeven moment werd ik echt wanhopig. Ik had het idee dat ik echt alles had geprobeerd, maar niets leek mij blijvend te helpen. Herken je dat ook? Dat gevoel dat je alles al hebt geprobeerd?

Maar is dat ook zo? Heb jij echt alles geprobeerd? Als je echt gaat kijken naar wat je hebt geprobeerd om je eetbuien onder de controle te krijgen dan kun je concluderen dat het meeste van wat je hebt geprobeerd over eten ging, toch? 

Voeding is maar 1 van de 3 factoren van de Eetbui Vrij Leven Formule. Is een goed eetpatroon dan echt de oplossing tegen je vreet-dieetpatroon? Als je kijkt naar de Eetbui Vrij Leven Formule, dan zie je dat maar 30% van het Eetbui Vrij Leven gaat over eten. De rest gaat over je manier van denken en omgaan met je emoties. 

Als je al super veel diëten hebt geprobeerd, dan weet jij waarschijnlijk heel goed wat je kunt eten om af te vallen en van welk eten je aankomt. Kennis over voeding, een eetschema of een dieet heeft jou in het verleden nooit blijvend resultaat opgeleverd, toch? Dat komt omdat de oorzaak van je vreet-dieetprobleem niet je manier van eten is. En als de oorzaak niet je manier van eten is, dan ligt de oplossing dus ook niet in je manier van eten. Voeding is niet de oorzaak van je vreet-dieetpatroon en het aanpassen van je voeding is dus ook niet de oplossing. 

Wat is dan wel de oorzaak van je vreet-dieetpatroon? Daar kun jij achter komen door jezelf een score te geven op elk van de 3 factoren van de Eetbui Vrij Leven Formule. 

Wat is de oorzaak van jouw eetbuien?

Wat valt je op als je kijkt naar jouw scores op het gebied van Eetbui Vrij Denken, Eetbui Vrij Voelen en Eetbui Vrij Eten?

Uit ervaring weet ik dat de mensen die de Eetbui Vrij Leven Formule invullen, meestal het hoogste scoren op Eetbui Vrij Eten. Ze scoren daarentegen vaak laag op Eetbui Vrij Denken en Eetbui Vrij Voelen.Vraag je nu eens af: In welk van de 3 factoren van de Eetbui Vrij Leven Formule investeer jij het meeste tijd en aandacht om jezelf te verbeteren? Waarschijnlijk zie je dan dat jij de meeste tijd en aandacht investeert in het verbeteren van je eetpatroon. Mmmm… Zou het toeval zijn dat je daar dan ook het hoogste op scoort?

Waarschijnlijk zie je ook dat je het laagst scoort op de factoren waar jij de minste aandacht aan besteedt in je ontwikkeling; Eetbui Vrij Denken en Eetbui Vrij Voelen. 


Dit is dus waar het allemaal om draait. Door het invullen van de Eetbui Vrij Leven Formule kun je precies zien waar bij jou de oorzaak van je eetbuien ligt. Het probleem ligt namelijk op de plek waar jij het laagste scoort. Dat is dus ook waar de oplossing ligt. Als je kijkt naar de Eetbui Vrij Leven Formule, dan zie je ook dat het niet werkt om je maar op één van deze factoren te focussen. De formule laat je zien dat het belangrijk is om aan alle drie de factoren te werken. Het is namelijk de factor waar jij het laagst op scoort, die bepaalt hoe vrij jij bent van eetbuien. Als je minder dan een 7 scoort op een van deze factoren, dan is de kans groot dat je niet (blijvend) Eetbui Vrij bent.

Samenvatting

Het is de gedachte ~Morgen ga ik echt goed eten~ die je vreet-dieetpatroon in stand houdt. Deze gedachte heb je op het moment dat je niet OK bent met jezelf. Je gebruikt deze gedachte om jezelf toestemming te geven vandaag nog ‘slechte’ keuzes te maken.
Als je je vreet-dieetpatroon wilt doorbreken, is het belangrijk dat je voor jezelf besluit ~Ik ga nooit meer op dieet~ In plaats van diëten ga je werken aan de 3 factoren van de Eetbui Vrij Leven Formule. 

Door jezelf een score te geven op de 3 factoren van de Eetbui Vrij Leven Formule, krijg je inzicht in de factor die bij jou je vreet-dieetpatroon in stand houdt. Het is de factor waar jij het laagst op scoort die bepaalt hoe succesvol jij bent in het creëren van een Eetbui Vrij Leven.

 


Hoe vaak heb jij al tegen jezelf gezegd: “Morgen ga ik echt…..?”
Laat me dat weten in het commentaarveld hier onder! 

Door het te delen stuur je het de wereld in én inspireer je anderen! Honderden prachtige vrouwen komen hier om inspiratie te halen over zelfliefde en jouw ervaring kan anderen nieuwe inzichten geven en inspireren om meer liefdevol te zijn voor zichzelf.

 

? Welk cijfer geef jij jezelf op de onderdelen van de formule?

A

De eetbui vrij leven formule

Geef jezelf een score op de verschillende onderdelen van de eetbui vrij leven formule:

  • Eetbui vrij denken
    • Je scoort 1 als je de hele dag met eten bezig bent en 10 als je alleen met eten bezig bent op maaltijd-momenten.

  • Eetbui Vrij Voelen
    • Als jij merkt dat je snel wordt geraakt en er lang mee bezig blijft, scoor je 1, als jij merkt dat je wordt geraakt, maar het kunt voelen en volledig kunt loslaten, geef jezelf een 10.

  • Eetbui Vrij Eten
    • Alles dat je in een week eet staat voor 100%. Eet je 100% van de tijd gezond, dan scoor je jezelf een 10, eet je de hele week alleen maar ongezond, dan geef je jezelf een 1.

Laat me dat weten in de comments hier onder. Door het te delen stuur je het de wereld in én inspireer je anderen! Honderden prachtige vrouwen komen hier om inspiratie te halen om hun eetbuien te stoppen en jouw ervaring kan anderen nieuwe inzichten geven en inspireren om eetbui vrij te leven. 

Hey mooi mens!

Eetbui Vrij Leven Bootcamp

Wil jij effectief en op een wetenschappelijke manier aan de slag met het helen van je fucked-up relatie met eten? Doe dan mee met de Bootcamp >>

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stap 1

Leuk dat je mee doet, mooi mens!

Laten we eerst je account in de leeromgeving aanmaken.

Vul hieronder het e-mailadres in waar je de training op wilt ontvangen.

In stap 2 kun je jouw betaalgegevens invullen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Stap 1

Leuk dat je mee doet, mooi mens!

Laten we eerst je account in de leeromgeving aanmaken.

Vul hieronder het e-mailadres in waar je de training op wilt ontvangen.

In stap 2 kun je jouw betaalgegevens invullen.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Oh my gosh!!

Mijn boek is uitverkocht, mooi mens!

Ik ben druk bezig met het creëren van een 2e druk. Als je wilt kun je 'Het Geheim van Eetbui Vrij Leven' nog wel als luisterboek-versie bestellen voor €19,95.

Je krijgt dan direct toegang tot een speciale app waarin je mijn boek kunt luisteren én kunt downloaden op je mobiel.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Krijg nu toegang tot het bonusmateriaal die hoort bij mijn boek

Schrijf dan gratis in voor onze Eetbui Vrij Levenslessen en...

ONTVANG DIRECT EEN MAIL MET JE INLOGGEGEVENS NAAR DE LEEROMGEVING WAAR JE AL HET BONUSMATERIAAL VINDT.

IK HEB JE EEN MAIL GESTUURD MAIL MET DE INLOGGEGEVENS VAN JE ACCOUNT.

WAT FIJN DAT JE MEEDOET MET DE EETBUI VRIJE KERST CHALLENGE, MOOI MENS ㋛

Bevestig hier onder je deelname. We sturen jouw persoonlijke deelname-link direct naar het e-mailadres dat je opgeeft.

Je hebt je met succes ingeschreven!

WAT FIJN DAT JE MEEDOET ALS VIP-DEELNEMER, MOOI MENS ㋛

Als VIP-deelnemer krijg je toegang tot de 2 live workshops op:

- Do 21 dec om 19:30

- Do 28 dec om 19:30

En ga meer ontspannen de feestdagen in, wetende dat je 𝐝𝐞 𝟐 𝐰𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩𝐬 𝐤𝐮𝐧𝐭 𝐭𝐞𝐫𝐮𝐠𝐤𝐢𝐣𝐤𝐞𝐧, 7 dagen 𝐬𝐮𝐩𝐩𝐨𝐫𝐭 𝐨𝐧𝐭𝐯𝐚𝐧𝐠𝐭 via de Whatsapp community, toegang krijgt tot 𝗼𝗲𝗳𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 en meditaties en uitgenodigd wordt voor een 𝗰𝗼𝗮𝗰𝗵𝗶𝗻𝗴-𝗰𝗮𝗹𝗹.

Je hebt je met succes ingeschreven!

Mooi mens, wat leuk dat je mee wilt doen!

Schrijf je via het formulier hier onder in voor een match-call en we nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op voor een 1:1 gesprek

GELUKT! IK GA JE EEN MAILTJE STUREN

Tweet
Share
Share
Pin